mart 28, 2024

DVIJE POBJEDA KKI VRBASA

Prvo i drugo koli NLB lige

Ekipa KKI Vrbasa je uspješno počela odbranu šampionskih titula osvojenih prošle godine jer je u subotu u Sanskom mostu prvom kolu Premijer lige BIH, pobijedila ekipu KKI Sane, a u nedelju u Sesvetama odigrala dvije utakmicre NLB lige i postigla ubjedljive pobjede. Ekipa KKI „UNA SANA“ iz Bihaća je pobijeđena sa 67:56 a ekipa KKI „ZAGREBA“ sa 83:52. I tako pro[logodi[nji [ampion NLB lige sa dvije pobjede očekuje nastavak lige.

Na otvorenje ovogodišnjeg prestižnog regionalnog takmičenja banjalučani  su došli posle pobjede nad Sanom iz Sanskog mosta  i u prvom kolu se sastali sa dugogodišnjim rivalom ekipom UNA SANE iz Bihaća.Odmah na startu utakmice ekipa KKI VRBASA je pokazala ko je šampion i već u prvoj četvrtini stekla prednost 25:12.Strijelci banjalučana su bili raspoloženi a odbrana granitna.

U drugu četvrtinu banjalučani ulaze rasterećeni  vođstvom od 13 poena, igraju lijepo a trener Matić često mijenje postavu jer ove godine ima da tako kažemo “dugu klupu”, štomu omogućava mnogo kombinacije petorke na terenu.Sa dva izvrsna para visokih centara, Demirović, Modronja, Ćejvan i Švraka  koji su i odlični strelci, izvrsnim plejmekerom Štimcem dobrim igračima odbrane Sikimom, Ignjatovićem, Duvnjakom ,i Biljanom Nedić  pouzdanim Ritanom,  borbenim Šimićem i sve boljim mladim Brkićem tim igra atraktivno i lijepo pa ih je milina posmatrati. U drugoj četvrtini Bišćani  pružaju odličnu igru pa je ona završena  rezultatom 18:18.

Treća červrtina donosi lijepu i  atraktivnu igu obe akipe , u čemu ipak prednjače banjalučani pa je dobijaju rezultatom 18:9 i u poslednji dio igre ulaze sa prednošću od 22poena razlike 61:39.

Poslednju četvrtinu trener Matić je iskoristio da u igru uvede igrače koji imaju manju minutažu, a bišćani to koriste I dobijaju je rezultatom 17:6, pa je na kraju na semaforu pisalo VRBAS 67- UNA SANA 56.

Za banjalučane koševe su postigli  Demirović 24, Modronja 19, Ćejvan 10,  Nedić 4, a Ignjatović Štimac i Sikima po 2 poena.

Poslije dvosatnog odmora Vrbas se  u drugom kolu sastaje sa ekipom KKI Zagreb. Tim trenera Gorana Matića odličlno otvara utakmicu igraju lijepo, atraktivno i prezicno šutiraju pa uvodna červrtina završava visokim rezultatom 29:7 , a u ovoj četvrtini Demirovi postiže 14  poena a Modronja bilježi 10 asistencija.

Druga četvrtina poslije velikog vođstva kao da je bila signal da se “gas može smanjiti “ pa se igra koš za koš pa ona završava rezultatom 15:14 pa se na poluvrijeme odlazi rezultatom 44:21 a ta prednost je bila siguran pokazatelj kome će pripasti bodovi .

Banjalučani i treću č četvrtinu igraju lijepo i atraktivno postižu 26 a zagrebčani 12 koševa pa prednost Vrbasa na početku poslednjeg dijela igre iznosi čak 36 poena to jest 70:34.

Posledna četrvrina je bila mirna jer banjalučani nisu imali potrebu za jurnjavom a igrači Zagreba su shvatili da su izgubili ovu utakmicu . U ovoj četvrtini u ekipi Vrbasa se istakao Vlado Švraka koji je postigao dvije trojke iz isto toliko šuteva.  U ovom dijelu igre Vrbas  posiže 13 , a Zagreb 17 poena pa je krajnji rezultat glasio 83:52.

Strelci za domaće su bili Demirović 26, Štimac 19, Ćejvan 16, Švraka 14, Ritan 6 i Modronja 2 poena.

“Ostvartili smo tri pobjede u dva dana, pokazali svoju snagu , ali ima još prostora za uigravanje nekih varijanti koje sam primijetio  da mogu bolje funkcionisati i radićemo na tome”, rekao je trener Goran Matić i naglasio da je zadovoljan zalaganjen svojih pulena.

“Mislim da smo pružili dobru igru bili smo i efikasni i atrakrtivni u nekim momentima. Moramo još raditi na tome da ne dolazi do povremenih padova u igri , mislim da moramo povećati koncentraciju i pribrano odigrati svaki sekund utakmice, jer očito je da ova ekipa ima kvalitet, a ni volje i želje nam ne nedostaje, a imamo svu potrebu pomoć našeg predsjednika gospodina Umičevića koji je i više nego korektan i susretljiv prema nama”, rekao je iskusni plejmejer Štimac koje je odlično odigrao obadvije utakmice.

Vidosav Đurđević