jul 22, 2024

VRBAS OSVOJIO TURNIR U KIDRIČEVU

Ekipa KKI Vrbas je pojednik vrlo jakog turnira koji se igrao u slonvenačkom gradu Kidričevo. Na turniru su učestvovale reprezentacije Slovenije, Rusije , Austrije I KKI Vrbas koji je I prošlogodišnji pobjednik ovog turnira.

Banjalučani su u prvoj utakmici pobijedili vrlo jaku ekipu Rusije koja se nalazi na pripremama u Sloveniji rezultatom 64:59. Ova utakmici je bila repriza prošlogodišnjeg polufinala kada su protivnici vodili rovovsku borbu u kojoj je reprezentacija Rusije nametnula presing ali je Vrbas ipak slavio na kraju. Tada je I stvoreno rivalstvo između ove dvije ekipe, koje se za pobjedu bore do poslednje sukunde.

U drugoj to jest finalnoj utakmici Vrbas je bio ubjedljivo bolji od ekipe Austrije i pobijedio rezultatom 67:47.Na ovom turniru se posebno istakao Čejvan koji je proglašen najboljim igračem turnira.

“Svakako da je dobra vijest da smo nastavili kontuitet pobjeda Iako je prvenstvo, NLB liga KUP BiH davno završeno mi smo nastavil je I dalje trenirao, pa se na ovom turniru pokazalo da su igrači spremni I za teške mečeve. I na ovom turniru smo pokazali da smo jedna od najboljih ekipa jugoistočne Evrope i da se uspješno možemo nositi sa vrlo teškim protivnicima. Od srca čestitam svojim igračima koji su velikom borbenošću osvojili još jedan prestižni turnir. Evo doživjeli smo da po drugi put pobijedimo ekipu Ruske reprezentacije pa se uz njihovu himnu čula I naša klupska himna, što je svakako velika čast” rekao je vidno sretan predsjednik KKI Vrbasa gospodin Marinko Umičević.

Vidosav Đurđević