septembar 24, 2023

Promovisana košarka u kolicima

Ostaće zapisano da je 16. juna 2017. promovisana košarka u kolicima pred očima banjalučana u uličnom basketu “Fiba 3×3 Satellite” čiji je organizator Sportska organizacija “Basket bam” uz podršku Tvornice obuće “Bema”.

Učešće u ovoj promociji pored domaćina KKI vrbasa uzeli su i košarkaši Una Sane iz Bihaća a svoje predstavnike poslalao je u KKI Bijeljina. Najviše sportske vještine i sreće po kišovitom vremenu imala je druga ekipa kluba invalida Vrbas koje jeosvojila prvo mjesto.

Do trijumfa su došli zahvaljujući košu Slavka Šimića sa linije slobodnih bacanja u okršaju protiv prve ekipe Vrbasa sa minimalnih ali i zasluženih 11:10.

Bila je ovo dosta zanimljiva i neizvjesna finalna utakmica u kojoj je druga ekipa KKI Vrbas veći dio meča bila u prednosti. Njihov rival samo je u jednom trenutku imao vođstvo kada je rezultat glasio 9:8, ali su smogli snage da naprave preokret i dođu do zasluženog slavlja.

Kapitenu Igoru Ignjatoviću trofej je uručio Marinko Umičević, inače predsjednik kluba dok je kapitenu poraženog tima Biljani Nedić, pehar predao dugogodišnji košarkaški radnik Nebojša Kuštrinović.

Za pobjednički sastav igrali su: Igor Ignjatović, Mufid Čejvan, Slavko Šimić i Dragan Sikima, a za poraženi nastupili su: Vlado Švraka, Elvir Modronja, Bojan Brkić, Biljana Nedić i Predrag Burić.

Prva ekipa Vrbasa je u polufinalu savladala prvi tim Una Sana iz Bihaća sa 11:8, a identičnim rezultatom je i druga ekipa Vrbasa dobila Unu Sana 2. Treba naglasiti kako su svi mečevi odigrani po teškim vremenskim uslovima, jer je kiša neprestano padala. Igrači nisu željeli da se mečevi odgode i na njihovo insistiranje održana je promocija košarke u kolicima i svi zaslužuju iskrene čestitke.

Ulični basket “Fiba 3×3 Satellite” nastavlja se sutra od 18 časova. Tako će na platou “Trga Krajine” nastupiti djeca sa posebnim potrebama iz Centra “Zaštiti me” kao i iz Dječjeg doma “Rada Vranješević”.

Ovo je prelijep događaj, dobili smo priliku da pokazemo koliko je loijep ovaj sport. Ni uporna kiša nije spriječila a naši i košarkaši Una Sane iz Bihaća pokažu svu ljepotu ovog sportas i u takozvanom uličnom basketu gdje su košarkaška pravila nešto drugačija. Raduje nas da smo baš mi to jest KKI Vrbas dobili priliku da otvorimo ovogodišnji „Fiba 3x3 Satellite“, jer ovim mi se svrstavamo među sportske kolektive Validne košarke a to invalidni sport sigurno i zaslužuje:Vrlo sam ponosan na svoje igrače kao i goste iz Bihaća koje ni pravi pljusak nije spriječio da pokažu svoju vještinu u uličnom basketu“rekao je Marinko Umičević , predsjednik KKI Vrbasa koji je i ovom prilikom obezbijedio glavnog sponzora tvornicu obuće Bema čije je tehnički direktor