april 19, 2024

ŠTIMAC MEĐU NAJBOLJIM SPORTISTIMA BANJALUKE

U Banjaluci su u prelijepom ambijentu sportske dvorane “Borik” uz prisustvo velikog broja gledalaca proglašeni najbolji sportisti grada ua 2016 godinu.Na pobjednički tron u sportu za invalidna lica postavljen je član Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" Ante Štimac.

U obrazloženju odluke da Štimac bude proglašen najboljim rečeno je da je on svojim radom idoprinosom u igri KKI Vrbasa u protekloj godini koja je Vrbasu donijela čak 5 trofeja dao nemjerljiv doprinos.

Recimo da je Štimac u svojoj bogatoj sportskoj karijeri primio veliki broj ovakvih nagrada jer je jedan od najboljih svjetskih igrača igre pod koševima u sportskim kolicima. Prije 6 godina on je igrao i za izabrani tim svijeta i jedini je igrač sa prostora Balkana koji je uvršten u ovu selekciju.

 

“U svojoj sportskoj karijeri primio sam dosta velikih proiznanja a ovo me je posebno obradovalo jer govori o činjenici da invalidni sportu Republici Srpskoj počinje da zauzima mjesto koje mu pripada. Ovo nije nagrada samo meni ona pripada svim mojim saigračima, I rukovodstvu kluba na čijem čelu je veliki čovjek gospodin Marinko Umičević I njemu mogu zahvaliti za ovo priznanje. Vijest da sam proglašen najboljim sportistom Banjaluke u svojoj kategoriji je jako obradovala i moje kolege iz reprezentacije Republike Hrvatske a moj otac kao i svi moji prijatelji su jednostavno zadivljen priznanjem koje mi je dodijeljeno, jer je tim potezom pokazano da iz Republike Srpske dolaze lijepe vijesti i tolerancija koja nam je svima baš neophodna”, rekao je po proglašenju Ante Štimac.

“Mi iz KKI Vrbasa ovo priznanje našem Štimcu koji je borac bez straha i mane doživljavamo kao priznanje svima nama, a raduje nas činjenica da vise nećemo mi koji se bavimo invalidnim sportom biti u zapećku, naprotiv sigurna sam da mi zaslužujemo ako ne veću ali onda makar istu pažnju kao I svi ostali spoeristi širom svijeta”, rekla je košarkašica KKI Vrbasa Biljana Nedić.

U KKI Vrbas su u poslednje vrijeme zadovoljni odnosom javosti, doneklei medijima u Republici Srpskoj koji su počeli da redovnije prate velike uspjehe koje klub postiže.Recimo da ju poslednjih godinu dana naš klub odškolovao dva košarkaša koji su našli angažman u Turskoji Grčkoj, a rta činjenica govori da se u klubu itekako dobro radi I stvaraju igrači za koji se pokazuje veliki interes.

Dodijeli priznanja najboljim sportistima grada Banjaluke prisustvovali su svi članovi KKI Vrbasa koji su došli da aplauzom podrže I nagrade one koji naš grad stasvljaju u grad velikih sportskih rezultata i talenata.

Vidosav Đurđević