april 19, 2024

Polovičan uspjeh KKI Vbasa u Wolsbergu

U dva poslednjem kola takmičnje po grupama u okviru NLB lige KKI vrbas je gostovao u austrijskom geadu Wolsbergu gdje je domaćin bila ekipa Kartrena.Banjalučni su se sastali sa italijanskim Kasrelvekiom i pretrpili poraz rezultatom 62:76, a u drugoj utakmici bili su ospješniji od reprezentacije slovenije rezultatom 64:47. Poslije svih odigranih utakmica u grupnoj fazi takmičenja banjalučani su oisvajanjem drugog mjesta s šest pobjeda i dva poraza izborili polufinale ovogodišnje NLB lije koju su tri puta već osvojili.

Utakmica protiv Kastelvekia je pokazala da ekipa iz Banjaluke nije dovoljno fizički spremna, a iz kluba naglašavaju da su tokom vrlo hladnog januara trnirali svega 3 puta jer se nije mogla pronaći i obezbijediti topla dvorana u kojoj bi se treniralo.

Kastelvekio je boljom igrom ali i sa više pokazane želje prvu četvrtinu dobio rezultatom 20:16, banjalučani drugu rezultatom 15:14 pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 34:31 za italijanski ekipu. Taj rezultat najavljivao je tešku borbu u drugom dijelu utakmice.Treću četrvrtinu Vrbas dobija rezultatom 16 :14 pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa samo jednuim poenom prednosti za favorizovani Kastelvekio. Poslednja četvrtina je pripala spremnijoj talijanskoj ekipi rezultatom 19:1 5 pa je na semaforu ostalo zapisano da je Kastelvekio pobijedio rezultatom 67:62.Strijelci za domaće su bili Modronja 26,Štimac 12,Čejvan 10,Marić 6,Ignjatović 4 i Sikima 2 poena.

U drugoj mnogo lakšoj utakmici banjalučani su pobijedili reprezentaciju Slovenije rezultatom 64:47 a to je značilo da su se plasirali u polufinale ovogodišnje NLB lige.U ove dvije utakmice boje KKI Vrbasa su branili Ignjatović, Kuzmanović, Biljana Nedić , Slavko Šimić, Štimac, Modronja, Marić, Ritan, Sikima Čejvan i Brkić, a sa klupe ekipu je predvodio trener Goran Matić sa kondicionim trenerom Milicom Gvozdenović.

„Nisam nezadovoljan iako smo pretrpili jedan poraz jer ekstrenmo niske tenperature su nas otjerale iz sportske dvorane gdje treniramo pa smo otišli sa samo tri treninga u poslednjih mjesec dana. Evo i ova situacija je pokazala da mi koji smo ekipa sa daleko manjim buđžetom hendikepirani jer nemamo dvoranu koja se grije i koja može obezbijeditzi adekvatne pripreme za ovakvo takmičenje . Ipak smo postigli cilj a to je obezbijediti polufinale, koje će se odigrati u Zagrebu a protivnik će nam biti ekipa UNA SANA iz Bihaća. Mi smo optimisti i vjerujemo da ćemo i ove godine izrati finale , a nadam se i odbrani titule koji smo prošle godine osvojili po treći put ustvari borićemo se da ponovimo taj uspjeh, rekao je gospodin Marinko Umičević , predsjednik KKI Vrbasa-On je naglasio da je pred klubom Evroliga od 9. do 12. marta u Beču, a u klubu se nadaju da ‚e prikupiti potrebna materijalna sretstva za odlazak na ove mečeve.

Vidosav Đurđević