jun 18, 2024

Promocija kalendara KKI Vrbasa

Iako je zvanično pauza između jesenje i proljetne polusezone u KKI Vrbasu ne jenjavaju dešavanja i prepreme za nastavak sezone i borba na nekoliko važnih takmičenja. Pošto je proslavljeno osvajanje jesenje polusezone u ligi BiH, počeli su da se kuju planovi za nastavak sezone sa željom da se slavi na kraju prvenstava i odbran i prošlogodišnja titula.

 


U sklopu početka proslave  Nove 2017. godine promovisamn je kalendar kluba. Ovaj kalendar će krasiti mnoge domove poklonika našeg kluba, a na njemu su fotografije ekipe koja je prošle 2016. osvojila čak pet velikih trofenja počev od Prvenstva i Kupa BiH, Prvenstava i Kupa Republike Srpske, NLB lige i nekoliko velikih turnira na kojima su uzeli učešće.


Naslovnica kalendara ukrašena je i fotografijijama kluba, pehara ali i  jednog od najveći svjetskih sportista Novaka Đokovića sa našim Predsjednikom gospodinom Marinkom Umičevićem i našom damom Biljanom Nedić. Jedna od fotografijha na kalendaru  donosi sjećanje na uspješno organizovani Čelendž kup u Banjaluci za čiju organizaciju je KKI Vrbas dobio najveće ocjene. Rijetki su sportski kolektivi koji  su imali priliku na na svoj kalendar mogu postaviti slike predajednika Republike Srpske , velikog Đokovića, fotose osvojenih trofeja, ali i priznanja koje su prošle 2016. godine osvojili naši košarkaši  i rukovodioci najuspješnijeg sportskog kolektiva u Republici Srpskoj pa i u BiH.


„Prošla 2016 bila je naša najuspješnija godina, osvojili smo čak pet trofeja, pokazali smo da se uspješno nosimo pa i pobjeđujemo i klubove koji imaju desetostruko veći budžet i iza kojih stoje veliki sponzori pa čak i veliki sportski savezi džavnog nivoa.. Mi imamo svoj duh, igru , želju i potrebu da se borimo i dokazujemo pa nam je protekla 2016. godina zbog svega toga donijela niz potvrda naše vrijednosti i kvaliteta .Mi smo iz jedne male i siromašne zemlje a eto pokazujemo hrabrost i nižemo uspjehe na međunarodnoj sceni prije svega zagvaljujući svojoj hrabrosti i visokom srortskom duhu.Pred nama su važna i velika takmičenja, vjerujem da ćemo  i ove godine kada otkinemo poslednji decembarski list na kalendaru koji promovišemo biti sretni i moći se pohvaliti uspjesima kao  protekle godine. Već 29. januara putujemo u austrijski grad Wolsberg  da u poslednjem kolu grupne faze   NLB lige pokušamo osvojiti jedno od dva mjesta koja vode u polufinalne utakmice. U martu bi trebalo , naravno ukoliko uspijemo obezbijediti materijalna sredstva da putujemo u Beč na ligu  šampiona .Tu bi trebalo da odmerimo snagu sa jakim ekipama „Albasete“ šampionom Španije, , austrijskim „Red Bulom“, izraelskim  šampionom „Haifa“, turskim  „Turk tele“, a sve one imaju desetostruki veći budžetod nas.Primjera radi  turska i izraelska ekipa su  ekile koje su na vojnm  budžetu svojih država. Očekuijemo da će i Vlada Srpske pomoći da odemo na ovaj prestižni Kup i predstavimo naš klub, grad i Republiku.Mi ćemo se hrabro boriti da pokažemo da često „boj ne bije svjetlo oružje već srce u junaku“. Želim da pomenem da ovak klub nebi funkcionisao da nema velikog razumijevanja svog glavnog sponzora Tvornice obuće „Bema“, a i ovaj put  izražavamo svoju zahvalnost  kolektivu  „Nove banke“ Banjaluka i njenom direktoru Milanu Radoviću koji nam svesrdno pomogne. Recimo da smo prošle godine imali razumijevanja od predsjednika Republike Srpske gospodina Dodikakao i  gradaonačelnika Banjaluke bez čije pomoći nebi mogli da organizujemo „Čelenddž kup“a u Banjaluci koji je bio jedan od najvećih sportskih događaja u Republici .Ja sam vrlo ponosan na svoje igrače koji su borci , koji na terenu daju 110 posto, a to zaslužuje svaki pohvalu“ rekao je gopsodin Marinko Umičević  predsjednik i alfa o omega najtrofejnijeg kluba u Srpskoj.


Vidosav Đurđević