april 01, 2023

O nama

KKI Vrbas postoji od 2002. godine, prvi je osnovani sportski klub u Republici Srpskoj, okuplja oboljele od paraplegije, dječije paralize, blaže distrofije, ratne vojne invalide i amputirce.

Neki od zapaženih rezultata Vrbasa u protekloj godini su sledeći:

Šampion je jugoistočne Evrope, tri puta za redom pobjednik međunarodnog turnira u Beogradu, prvaci kupa Republike Srpske. Drugo mjesto u NLB ligi košarke u kolicima za sezonu 2012/13 god. (učesnici zemlje bivše Jugoslavije), igra ligu BiH , pobjednik turnira u Brnu-Čečka, pobjednik turnira Pogačnikov Memorijal-Slovenija, pobjednik turnira u Travisu održanog 07/08/09. juna 2013. godine, pobjednik turnira održanog u Pardubice-Češka 30.08.2013. godine.

Igra NLB ligu, ligu BiH i kup Republike Srpske za sezonu 2013/14. godinu.Dva igrača Vrbasa su i reprezentativci BiH Igor Ignjatović i Ritan Nenad.

Trenutno jedna od glavnih zadataka članova KKI Vrbasa je obezbjeđivanje stabilnih izvora finansiranja kluba, koji bi im omogućili nesmetan rad, jačanje kluba i izlazak na međunarodnu sportsku scenu.

Klub opstaje uz pomoć donacija kojih je sve manje, sredstava dobijenih putem Javnih poziva od strane Grada Banja Luka i resornog Ministarstva.

Takođe aktivno se radi na uključivanju većeg broja invalida u ovaj klub. Košarka u kolicima je veoma skup sport, jedna sportska invalidska kolica koštaju 10.000 KM sa PDV-om koji ne možemo vratiti, gume za kolica 300 KM, osovina 200 KM, te tekući troškovi liga i domaćih turnira.

Trenutno je pokrenuta akcija pod nazivom „jedna donacija, jedna kolica”
Žiro račun kluba na koji se mogu uplatiti sredstva je: 555-007-00225927-21 NOVA BANKA AD BANJA LUKA.

 

Predsjednik KKi "Vrbas"
Marinko ing. Umićević

GDJE SMO