maj 27, 2024

OSVOJENA I PETA TITULA NLB LIGE

U slovenačkom Novom mestu KKI Vrbas je po peti put postao šampion regionalne NLB lige za košarkaše u kolicima. Banjalučani su u finalnoj utakmici pobijedili italijansku ekipu Kastelvekio sa 67:46. Ostaće zapisano da su na pravoslavni Vaskrs 8. aprila 2018 za banjalučani po peti put postali šampioni regionalne NLB lige Uovom susretu za KKI vrbas su nastupili :Ignjatović, Duvnjak, Sikima, Nedić ,Štimac,Modronja, Demirović, Ritan, S.Šimić,Čejvan, Švraka i Brkić, a na klupi su bili tener Goran Matić i njegova pomoćnica Milica Gvozdenović.

 

Veliko finale starih spotrskih rivala počelo je vrlo nervozno, obostani respekkt kao da je vezao ruke igračima pa je u prvoj četvrtini postignuto malo koševa i ona završila rezultatom 12:10 za Vrbas.Po reakcijama koje su dolazile sa obe klupe ni jedna strana nije bila zadovoljna prikazanom igrom, pa se isčekivala druga četvrtina da stvari dođu na svoje mjesto. Početkom druge četvrtine banjalučani su sa više energije i u izmijenjenoj petorci djelovali snažnije, što je rezultuiralo i veći broj datih koševa.Ljepša i tečnija igra na obe strane je izmamljivala aplauze, prednjačili su banjalučani i dobili je sa 16:13 pa se na veliki odmor otišlo sa plus pet poena za Vrbas.

Počtak treće četvrtine je pokazao ko je u ovoj utakmici bolji takmac, jer je porasla prednost koja je već bila dvocifrena.Banjalučani su igrali opuštenije jer su dva ključa igrača Kasrelvekija bila opterećena velikim brojem ličnih grešaka .Iz četvrtine u četvrtinu Vrbas je poistizao sve više koševa pa je u trećoj rezultat buio 16:11, a koš razlika skoćila na plus 11 poena.

Banjalučani u poslednji dio igre ulaze mirno svjesni svoje prednosti, a jedan od ključnih igrača Kastelvekija Gračner bro izlazi iz igre zbog pet ličnih grešaka.U ovom dijelu igre raspucao se Vlado Švraka koji je sa dvije uzastopne trojke značajno podigao prednost prošlogodišnjeg šampiona iz Banjaluke .Iz sekunde u sekundu prednost Vrbasa je rasla oni su u ovom dijelu igre postigli 23 a Italijani 12 poena pa se pokazalo da je poposlednja četvrtina i najbolja dionica igre oba tima.

Na kraju na semaforu je pisalo KKI Vrbas 67. Katelvekio 46, pa je nastalo radovanje igrača iz Banjaluke ali i složnih navijača koji su došli da prate svoje pulene.

Odjekivala je dvorana Banjaluka...Banjaluka. Mi smo šampioni.Ko je najbolji Vrbas, i otvoren je šampanjac da se uspjeh i tako proslavi.

Bilo je ovo prvo veliko finale kojem nije prisustvovao predsjednik i alfa i omega KKI Vrbasa gospodin Marinko Umičević koji je zbog ranije preuzretin obaveza bio odsutan. Igrači su primajući odličja i veliki pehar naglašavali da nije lako ni igrati kada nema gospodina Umičevića jer su kroz sve ove godine i uspjehe bili praćeni njegovim budnim okom ali i neizmjernom ljubavlju koju im pruža.

„Ovo je zaista veliki uspjeh svi smo dali svoj maksimum a pred nama je još teških mečeva tokom ovog mjeseca. Vjeujem u svoje saigrače i da ćemo se i iz Španije vratiti dignute glave. Ovaj pehar poklanjamo našem predsjedniku jer je on pored nas na terenu najzaslužniji za sve uspjehe KKI Vrbasa koji je postao lider košarke u kolicima u Jugoistočnoj Evropi“, rekao je kapiten KKI Vrbasa Igor Ignjatović.

„Bila je vrlo teška utakmica mi smo u nju ušli sa ambicijom da ponovimo prošlogodišnji uspjeh .S ama ta činjenica je več veliko opterećenje. Lošu i rastrgana igra u prevoj pai drugoj četvrtini pripisujem tom momentu, ali na našu sreću kako je vrijeme proticalo bili smo sve bilji i ubojitiji i na kraju zaslužreno slavili da relativnom velikom koš razlikom. Moja čestitka svim mojim igračima, posebna zahavlanost za uslove koji su nam obezbijeđeni pripada predsjedniku Umičeviću a ta sprega je dala još jednu titulu na koju smo ponosni moram naglsiti da nismo izgubili ni jednu ztakmicu u ovom takmičenju što je svakako nabolji dokaz da posjedujemo kvalitetan igrački kadar“,rekao je Goran Matić trener Vrbasa.

Napomenimo još da su koševe za KKI Vrbas postigli : Ćejvan 19,Švraka15, Štimac 14, Modronja 8, Demirović 9, Sikima 2 poeena.

U utakmici za peto mjesto ekipa Salzburga je bila bolja od Zagreba i Slovenije, a u meču za treće mjesto Zmaj je bio bolji od ekipe Una Sane.Današnjim utakmicama završeno je deseto takmičenje u NLB ligi a napomenimo da je pola titula osvojio KKI Vrbas pa je jedna ode ekipa koje se moraju respektovati.

Konačan plasmasn ovogodišnje NLB lige je KKI VRBAS, Kastelvekio, Zmaj Gradačac, Una Sana Bihać,Salzburg Austrija, Slovenija i Zagreb. Ovaj put smo imali sreće i van sportskog borilišta jer ne naš igrač Elvir Modronja izvučen kao dobitnik sportskih kolica , nagrade sponzora takmičrenja NLB banke. Naš igrač Demirović mežu najboljmi strelacima sa postignutih 151 koš.Sve čertitke zaslužili su i navijači KKI Vrbasa koji tokom cijele utakmice nisu prestali sa gromoglasnim navijanjem za svoju ekipu.

Vidosav Đurđević