mart 28, 2024

Pobijeđena i zenička Bosna

U poslednjem koju jesenjeg dijela prvenstva Premnijer ligi BiH KKI Vrbas je u svojoj dvorani porazio zeničku „Bosnu“, rezultatom 89:52 i tako potvrdio osvajanje jesenje titule. Banjalučani su ovu utakmicu odigrali bez čak četvorice standardnih prvotimaca, Štimca, Demorovića, Sikime i Duvnjaka pa je u toj situaciju danas za domaće debitovao Saša Jović koji je izdanak Vrbasove škole košarke u kolicima.Trener domaće ekipe je vješto kombinovao raspoloživi fond igrača uvodeći u igru sve koji su bili prijavljeni za ovu utakmicu.

Domaćim je očito kvalitetnijiji tim od gostujuće ekipe iz Zenice pa je u lijepoj i na momente atraktivnoj igru prvu četvrtinu dobio sa 22:6 i najacvio da će izvojevati visoku pobjedu. U toj četvrtini se razigrao kapiten Ignjatović, koji je postigao 10 pogodaka.

U drugom dijelu igre šansu su dobili igrači koji imaju manju minutažu pa je ona završena rezultatom 19:12 pa se na odmor otišlo sa 23 poena prednosti za domaćina

Drugi dio utakmice donio je lijepu i lepršavu igru precizniznost domaćih igrača na radost publke koja je u najljpšoj sportskoj dvorani „ Borik“ uživala navijajući za svoje ljubimce.Za domaće u današnjoj utakmici su nastupili Ignjatović 23, Ćejvan 21, Švraka 17, Modronja 10, , S. Šimić 6, Nedić, 4, Brkić 4,Ritan i Jović po dva poena. Recimo da sudijski par Rađević i mlađana Dojčinović( inače kćer poznatog košarkaškog radnika iz Banjaluke) nije imala težak posao i dobro su ga ga obavili, na opšte zadovoljstvo oba rivala. Delegat utakmice je bio Petar Vranjković.

Naglasimo je je vatrena publika KKI Vrbasa koja redovno prati utakmice svojih ljubimaca velikim aplauzom nagradila ulazak u igru debitanta Saše Jovića a njegov prvi koš je nagrađen aplautzom.I naša dama Biljana Nedić je za svaki dobar potez ili postignuti koš dobila aplauze i čulo se skandiranje kao znak podrške.Veliki aplauz je dobio i povratnik u domaću ekipu vlado Švraka kada je iz tri šuta za tri poena dva puta bio precizan.

„Lijepa utakmica u kojoj smo s i bez naših standardnih igrača pokazali da smo jaka i homogena ekipa. Osvtarili smo ubjedljivu pobjedu koja nam daje pravo da se nadamo dobrim rezultatima i naredne sedmice kada smo domaćin u redovnom kolu NLB lige“ rekoa je kapiten KKI Vrbasa Igor Ignjatović .

„Ova utakmica nam je došla kao dobar trening pred naredno kolo NLB lige koje se igra u ovoj dvorani za sedam dana. Nadam se da ćemo i tada igrati odgovorno i da ćemo izboriti pobjede koje bi nas vodile ka polufinalnoj utakmici u odbrani prošlogodišnje titule u ovom međunarodnom takmičenju o. Od srca čestitam igračima iz Zenice koji su se vrlo sportski borili i pokazali veliku želju da postignu što bolji rezultat.Naši grači koji danas nisu nastupili imali su obaveze prema svojim državnim reprezentacijama i nadam se da se niko od njih nije povrijedio, jer u NLB ligi su vrlo jake ekipa sa kojima ćemo odmjeriti snage. Moram naglasiti da nam igranje u najprestižnijoj sportsoj dvorani Banjaluak daje posebnu energiju i to smo i danas pokazalie “, rekao je po zavešetku utakmice predsjedik KKI Vrbasa gospodin Marinko Umičević.

Vidosav Đurđević